Et hav av muligheter…

Forfatteren besøker gjerne

Barnehager. Bibliotek. Grunnskole 1.-4. klasse. Grunnskole 5.-7. klasse. Grunnskole 8.-10. klasse. Litterære arrangementer og festivaler. Næringsliv og organisasjoner. Sosiale institusjoner. Videregående skole.

Tema

Et forfatterbesøk kan vare i fra 30 til 45 minutter kan ha følgende temaer i bibliotek eller for barnehager, eller for 1-4 klasse

Det fantasiske livet i havet
Om haier, om forurensning av hav og fjorder og hva som kan gjøres.

Hai
Hvem er den skumleste jegeren i havet?
10 av 10 ganger vil barn svare haien. Marinbiolog og forfatter Henning Røed holder en fortellerstund og presenterer sin nye bok om beistene med de skarpe tennene. Her kan du få høre og lær mange nye, og kanskje overraskende ting om haiene! Haiene har eksistert siden før dinosaurene, og de overlevde også det som drepte dem.

Hva skjuler seg under havets overflate?
Visste du at en brennmanet har bestevenner og at det finnes haier i norske fjorder? Kjenner du til at det finnes en fisk som har sin egen fiskestang, som den fanger fisk og krabber med? Henning Røed har skrevet fire bøker for barn om det fantastiske dyrelivet i havet. Han forteller og svarer på spørsmål om det utrolige og rare som finnes i sjøen. Alt står ikke like bra til i havet, og derfor må vi ta vare på det. Men for at vi skal kunne ta vare på noen, må vi vite litt om de som bor der, og lære å sette pris på dem.

Hva skal vi leve av etter oljen?
I dette foredraget forteller Henning Røed om hva havet har betydd for oss mennesker og hva som må til dersom havets ressurser skal kunne bli den nye oljen.